piątek, 7 czerwca 2013

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Uwielbiam gotować, ale również uwielbiam spędzać czas na działce, na której między innymi rośnie świeżutki szpinak, który posiałam i robi się coraz bardziej okazały, także potraw ze szpinakiem przybędzie na moim blogu. Pierwszą z nich są naleśniki ze smacznym nadzieniem, o dziwo moje starsze dziecko skusiło się na szpinak i bardzo mu zasmakował, zachęcam i zapraszam.


Składniki:
Farsz:
500 g świeżego szpinaku
200 g sera feta
ząbek czosnku
2 łyżki masła
pieprz

Masło rozgrzewamy na patelni, następnie wrzucamy osuszony i posiekany szpinak, gdy się poddusi dodajemy przeciśnięty czosnek, po chwili dorzucamy ser feta, przyprawiamy pieprzem i dusimy kilka minut.
Gotowe naleśniki smarujemy farszem, zawijamy i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz