środa, 5 czerwca 2013

Wiosenna sałatka z fetą i migdałami

Szybkie i smaczne śniadanie to podstawa, dziś proponuję wiosnę na talerzu czyli roszponka z warzywami, fetą oraz chrupiącymi grzankami obsypana migdałami.


Składniki:
garść rukoli
pomidor
papryka żółta
ogórek świeży
cebula
10 dkg sera feta
kromka chleba
2 łyżki płatków migdałów KRESTO
1 łyżka oleju RAPSO
łyżeczka soku z cytryny
bazylia
sól
pieprz

Przygotowanie:
Łyżkę oleju z łyżką wody łączymy w kubeczku dodając łyżeczkę suszonej bazylii oraz soku z cytryny doprawiając solą i pieprzem. Rukolę układamy na talerzy, na nią układamy pomidory, paprykę, ogórki oraz cebulę pokrojone na kawałki, dorzucamy ser feta, płatki migdałów, oraz wcześniej przygotowane grzanki na maśle. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz