wtorek, 15 kwietnia 2014

Łazanki z kiszoną kapustą czyli testujemy Philips Multicooker

Łazanki z kapustą kiszoną zażyczył sobie syn, takie o to danie posmakowało mu na szkolnej stołówce. 
Danie przygotowałam w urządzeniu firmy Philips Multicooker, które wygrałam dzięki akcji na stronie www.ambasadorinnowacji.pl, za co bardzo dziękuję. Urządzenie jest świetne, ma wszystko w jednym, posiada patelnie, piekarnik, garnek oraz parowar i to wszystko za pomocą jednej misy oraz dodatkowych akcesoriów. Świetne do dań jednogarnkowych, można w nim zrobić wiele wspaniałych potraw, jak i również upiec ciasto. Testowanie zaczęłam od łazanek, zapraszam.

Więcej o produkcie na stronie producenta: Philips Multicooker



Składniki:
2 łyżki oliwy
1 cebula
500 gram kapusty kiszonej
2 pętka kiełbasy
250 gram makaronu łazanki
500 ml wody
sól
pieprz
łyżka majeranku

Przygotowanie:
1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Następnie ustawić na 15 minut i nacisnąć przycisk START.
2. Do misy urządzenia wlać oliwę, zeszklić drobno posiekaną cebulkę, dodawać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę, wymieszać i przyprawić solą, pieprzem i majerankiem, po 10 minutach dorzucić kapustę kiszoną.
3. Dolać 200 ml wody, nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW praz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić na 30 minut. Nacisnąć przycisk start. Po upłynięciu czasu.
4. Dodać makaron łazanki, dolać 300 ml wody, nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW praz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić na 20 minut. Nacisnąć przycisk start. 

WERSJA DLA OSÓB KTÓRE NIE POSIADAJĄ URZĄDZENIA MULTICOOKER

Na garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę lekko podsmażając, kolejno dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę , doprawiamy solą pieprzem, oraz majerankiem. Po kilku minutach dodajemy kiszoną kapustę, którą chwilę smażymy, dolewamy 200 ml wody i dusimy na małym ogniu przez 30 minut. 
Następnie dolewamy 300 ml wody, oraz makaron łazanki, gotujemy na małym ogniu przez 20-30 minut co chwile mieszając. 
Makaron można ugotować w osobnym garnku, według instrukcji na opakowaniu i dorzucić do kapusty, następnie wymieszać.
Gotowe danie wykładać na talerze.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz