piątek, 18 kwietnia 2014

Jajka faszerowane z chrzanem

Zapraszam na faszerowane jajka z serkiem naturalnym Bieluch zamiast majonezu z dodatkiem chrzanu. Serek dodał delikatnego smaku, tradycyjny majonez polecam zastąpić serkiem, który idealnie pasuje do faszerowanych jajek. Danie na Wielkanocne śniadanie i nie tylko. Zapraszam.




Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
pęczek szczypiorku
3 łyżki serka naturalnego Bieluch
1 łyżka chrzanu ze słoika
3 łyżki startego żółtego sera
sól
pieprz

dodatkowo:
bułka tarta
olej do smażenia
łyżka szczypiorku

Przygotowanie:
Ugotowane jajka w skorupkach kroimy ostrym nożem na pół, należy to zrobić bardzo energicznie.
Łyżeczką wybieramy jajko nie uszkadzając skorupki, którą wykorzystamy do nadziewania.
Jajka ugniatamy widelcem, dodajemy posiekany szczypiorek, serek naturalny, chrzan oraz ser żółty, wszystko razem mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
Skorupki nadziewamy farszem, stronę z jajkiem obsypujemy bułką tartą i podsmażamy na rozgrzanym oleju aż się zarumienią. Gotowe układamy na talerze dekorując szczypiorem.

Smacznego!


Wielkanocne Smaki - edycja IV Lekka Wielkanoc Jajka na Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz