środa, 5 marca 2014

Surówka z kapusty pekińskiej

Wielkimi krokami zbliża się wiosna, pora się wziąć za nieco zdrowsze odżywianie i pozbyć się zbędnych kilogramów. Proponuję smaczną, szybką i prostą surówkę z kapusty pekińskiej z marchewką oraz jabłkiem. Idealna do obiadu, ale i również jako przekąska, zapraszam.



Składniki:
średniej wielkości kapusta pekińska
2 marchewki
jabłko
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
małe opakowanie jogurtu naturalnego
posiekana natka pietruszki

Przygotowanie:
Kapustę pekińską drobno poszatkować, marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na jarzynowej tarce, dodać sok z cytryny, sól, pieprz do smaku oraz jogurt naturalny, całość dokładnie wymieszać. Gotową surówkę posypać poszatkowaną natką pietruszki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz