czwartek, 13 marca 2014

Kotleciki z jajek

Propozycja na przekąskę, obiad czy śniadanie Wielkanocne. Proste i szybkie w wykonaniu po prostu kotleciki z jajek.


Składniki:
7 jajek
3 łyżki posiekanego szczypiorku
łyżka koperku
sucha bułka
szklanka mleka
sól
pieprz

dodatkowo:
tłuszcz bądź masło do smażenia
bułka tarta

Przygotowanie:
6 jajek gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy nożem. Bułkę moczymy w mleku, aż nam zmięknie. Do ugotowanych jajek dodajemy surowe jajko, bułkę namoczoną i odciśniętą z mleka, szczypior, koperek oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Gotową masę razem łączymy, lepimy kotleciki, obsypujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia.

Smacznego!

1 komentarz: