środa, 22 maja 2013

Chrupiące skrzydełka w sezamie

Zapraszam na pyszny obiad, czyli coś do obgryzania, chrupiące skrzydełka w sezamie. Zainspirowana zdrowymi produktami otrzymanymi do testowania od Świadome Odżywianie skusiłam się na świetną panierkę, dzięki firmie będę testowała olej Rapso, produkty BackMit oraz Kresto, dziękuję za przesyłkę i inspiracje do tworzenia ciekawych kombinacji.


Składniki:
500 g skrzydełek
3 łyżki oleju Rapso
curry
kurkuma
sól ziołowa
pieprz czarny
8 łyżek sezamu Kresto

Przygotowanie:
W naczyniu mieszamy olej z przyprawami i sezamem, skrzydełka nacieramy marynatą i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na godzinę, po 40 minutach, naczynie odkrywam i piekę podlewając wyciekającym tłuszczem.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. ten sezam jest pyszny nawet sam .Do mięs go jeszcze nie używałam tylko do pieczywa ale warto skorzystać z podpowiedzi ...

    OdpowiedzUsuń