sobota, 25 maja 2013

Grillowany camembert z suszoną żurawiną i prażonymi migdałami

Zapraszam na ucztę dla podniebienia, czyli grillowany ser camembert ze zdrową obstawą w postaci suszonej żurawiny oraz prażonych płatków migdałów firmy KRESTO. Jest to szybki pomysł na aromatyczne śniadanie.


Składniki:
ser camembert
3 łyżki płatków migdałów KRESTO
2 łyżki suszonej żurawiny KRESTO
łyżka miodu
pół szklanki soku z cytryny
sól
pieprz
rukola

Przygotowanie:
Ser grillujemy kilka minut uważając aby nam nie pękł i się nie rozlał.
Migdały wrzucamy na rozgrzaną patelnię i prażymy, po chwili dodajemy żurawinę oraz łyżkę miodu, chwile smażymy, dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Rukolę rozkładamy na talerzu, układamy ser camembert, a na górę polewamy przygotowanym sosem.

Smacznego!

1 komentarz: