środa, 17 kwietnia 2013

Omlet z pomidorami i fetą czyli zapraszam na sycące śniadanie

Omlet to danie szybkie, smaczne, a do tego można je przyrządzić na 1000 sposobów i zaskoczyć domowników. Dzisiaj proponuję omlet z serem feta, pomidorami, szczypiorkiem oraz świeżą bazylią.


Składniki:

3 jajka 
Łyżka mleka
Łyżka szczypiorku
10 dkg sera feta
Pomidor
Świeża bazylia
sól
pieprz
kurkuma
łyżka oliwy

Przygotowanie:
Szczypiorek siekamy i smażymy na łyżce oliwy na rozgrzanej patelni. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i kurkumą, doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy na patelnię ze szczypiorkiem i równo rozprowadzamy, smażymy kilka minut na wolnym ogniu. Po kilku minutach rozkładamy ser feta pokrojony w kostkę oraz plastry pomidora, przykrywamy i smażymy, aż góra nam się zetnie. Po tym czasie zdejmujemy delikatnie omlet, składamy na pół i ozdabiamy świeżą bazylią.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz