wtorek, 16 kwietnia 2013

Wiosenne jajka faszerowane

Danie, które w moim domu cieszy się dużą popularnością, pierwsze znikają ze stołu. Przepis można modyfikować i dodawać dowolne ulubione składniki, świetnie pasują jako przystawka. Bardzo precyzyjne danie.



Składniki:
3 jajka 
10 dkg szynki 
10 dkg serka topionego Lactima
szczypior 
koper 
sól 
pieprz 
Łyżka majonezu
Olej 
Migdały w płatkach

Przygotowanie:

Jaja gotujemy na twardo, gdy przestygną całe jaja w skorupkach kroimy na pół ostrym nożem, szybkim ruchem. Małą łyżeczką wyciągamy jajko, które następnie siekamy nożem, dodajemy pokrojone w kostkę szynkę, serek topiony, szczypior, oraz sól i pieprz, dodajemy Łyżkę Majonezu, wszystko razem mieszamy. Gotowym farszem napełniamy skorupki, posypujemy migdałami, lekko dociskamy i smażymy kilka minut na rozgrzanej patelni. Gotowe posypujemy koperkiem, jajka najlepiej smakują na ciepło.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz