Danie, które w moim domu cieszy się dużą popularnością, pierwsze znikają ze stołu. Przepis można modyfikować i dodawać dowolne ulubione składniki, świetnie pasują jako przystawka. Bardzo precyzyjne danie.
Składniki:
3 jajka
10 dkg szynki
10 dkg serka topionego Lactima
szczypior
koper
sól
pieprz
Łyżka majonezu
Olej
Migdały w płatkach
Przygotowanie:
Jaja gotujemy na twardo, gdy przestygną całe jaja w skorupkach kroimy na pół ostrym nożem, szybkim ruchem. Małą łyżeczką wyciągamy jajko, które następnie siekamy nożem, dodajemy pokrojone w kostkę szynkę, serek topiony, szczypior, oraz sól i pieprz, dodajemy Łyżkę Majonezu, wszystko razem mieszamy. Gotowym farszem napełniamy skorupki, posypujemy migdałami, lekko dociskamy i smażymy kilka minut na rozgrzanej patelni. Gotowe posypujemy koperkiem, jajka najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz